Het handige van loodkorrels!

loodkorrels

Jij bent op zoek naar een ballast, maar je kunt er geen vinden. Het moet namelijk niet te duur zijn en wel stevig zijn. Daarnaast moet het ook praktisch zijn om te gebruiken. Dus niet iets wat snel kapot gaat of moeilijk te vervoeren is. Dan vallen er al een hoop dingen af, maar iets wat misschien juist handig kan zijn, zijn loodkorrels. Misschien heb je hier nog nooit van gehoord en dat is niet erg. Deze korrels zijn dan ook vrij simpel. Het gaat namelijk letterlijk om balletjes van lood. Deze worden in een zak geleverd voor verschillende doeleinden. Daarom kan het handig zijn om dit te bekijken, want wie weet komt zo’n zakje wel goed van pas voor jou. De korrels kun je namelijk voor veel verschillende dingen gebruiken. Het is dan ook zeker niet verkeerd om een zak te hebben liggen als jij het geld ervoor hebt.

loodkorrels

Smelten

Met de korrels van lood kun jij verschillende dingen doen. Een van die dingen is het zelf maken van een ballast door het te smelten. Als jij een smeltoven hebt dan moet je hier zeker gebruik van maken. De korrels van lood zijn namelijk makkelijk te smelten en nemen dan ook niet zoveel ruimte in beslag. Daarnaast kan jij met de loodkorrels ook makkelijker doseren met hoeveel jij nodig gaat hebben. Maak daar dan ook zeker gebruik van, want wie weet komt het wel goed van pas om een zakje korrels te hebben. Ze komen dan ook in verschillende maten.

Zakje

Het zakje met korrels van lood is erg handig om te gebruiken en het is dan ook van kwaliteit. Wanneer jij een paar kilo bestelt dan krijg je geen plastic zakje dat jij maar een keer kunt gebruiken. Jij krijgt een leer zakje waar de korrels van lood in zitten. Dit zakje kun je dan ook goed gebruiken voor het opslaan van de korrels voor als je nog wat over hebt. De kans is namelijk groot dat jij niet gelijk alle loodkorrels gaat gebruiken. Mocht jij het zakje gebruiken als ballast dan is het natuurlijk een zakje van kwaliteit dat niet snel kapot gaat. Leer is namelijk erg stevig.

Maten

De zakjes van korrels zijn beschikbaar in twee verschillende maten. Je hebt ze namelijk van vijf kilo en van tien kilo. Normaal als jij een zak van iets gaat kopen wat tien kilo is dan krijg je een vrij grote zak, maar dat is hier zeker niet het geval. Doordat lood een hoge dichtheid heeft kan de zak lekker klein blijven. Een zakje loodkorrels van vijf kilo is dan natuurlijk nog kleiner, want die is lichter. Dat kan erg handig zijn voor het gebruik van de korrels.