De Raat heeft een ruim assortiment kluizen, zowel inbraakwerend als brandwerend. Hieronder vindt u verschillende mogelijkheden voor de kluizen van De Raat.

Kluizen uit de Domestic serie zijn eenvoudige maar uitstekende kluizen zonder waardeberging. Deze kluizen zijn inbraakwerend maar niet brandveilig. Domestic De Raat kluizen worden vaak door particulieren gekocht om belangrijke documenten en bezittingen in op te bergen. De Raat Domestic kluizen zijn er in verschillende maten, waaronder kluizen met sleutelbediening en elektronische kluizen. Vooral de Domestic 2535E en de Domestic Deposit 2535E (met bankbiljettenkluis) zijn populair.

keuzehulp kluizen

De Raat kluizen met waardeberging

De Raat kluizen met waardeberging zijn er in verschillende maten en series. Er zijn kluizen met een waardeberging voor contant geld van € 5.000 / kostbaarheden € 9.000, maar er zijn ook kluizen met een waardeberging van contant geld € 10.000 / € 20.000 kostbaarheden óf € 25.000 contant geld/ € 50.000 kostbaarheden. De indicatie geeft aan tot hoeveel contant geld of kostbaarheden gedekt wordt bij inbraak door de verzekeraar, wanneer het geld/de kostbaarheden in de inbraakwerende kluis (welke verankerd is volgens de voorschriften) is opgeborgen in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. U moet echter wel met uw verzekeraar bespreken hoeveel uw verzekeringsmaatschappij contant geld en kostbaarheden dekt en of de indicatie waardeberging hoger of lager ligt dan vooraf bepaald. 

De Raat kluizen met waardeberging zijn bestand tegen brand (brandvertragend of ca. 1 uur bestand). Er zijn verschillen in grootte en bedieningsmethoden, zoals met een sleutel of elektronisch. De DRS Combi Fire van de Raat is vooral populair bij particulieren en bedrijven om €5.000 geld / €9.000 kostbaarheden in op te bergen.

Als u niet zeker weet welke kluis bij u past, kunt u de keuzehulp kluizen op de website haverkampshop.nl gebruiken.