Geïnteresseerd in oud metaal/koper bekijk website 

bekijk website

Oud metaal en koper, vroeger werd bijna alles gemaakt van metaal en koper. Doordat er vroeger zoveel metaal en koper werd gebruikt, is er nog steeds enorm veel op de markt. Alleen wat moet je er nog mee? Je kunt er voor kiezen om het weg te gooien of te verkopen, maar waar moet je het aanbieden? Bekijk website KH-metals voor al jouw metaal en koper. Het is echt zonde om het weg te brengen of weg te gooien voor geld terwijl je er geld voor zou kunnen krijgen.

Werken aan een betere wereld

bekijk website

Werken aan een betere wereld, wie wil dat nou niet. Het is lastig om te weten waar je soms  mee kunt beginnen. Begin maar is met het denken aan het recyclen van grondstoffen en producten. Het is zo zonde om opnieuw grondstoffen te winnen terwijl er al genoeg koper/metaal op de wereld er al is. Grondstoffen die gewonnen moeten worden zijn altijd schaars. Je moet er namelijk iets voor doen zodat het bestaat en niet in de grond blijft zitten als erts. Je kunt graven tot je erbij neervalt, maar op een gegeven moment is er niks meer in de grond om gewonnen te worden. Daarom is het nu belangrijk dat je er ook probeert erbij  bij te dragen. Als je dus bepaalde materialen bezig zoals metaal of koper bekijk website KH-metals en kijk wat jij voor oude spullen bezit waar metaal of koper in is verwerkt.

In welke producten zit koper verwerkt zonder dat je het weet?

In heel veel oude producten van vroeger zat vroeger koper, denk bijvoorbeeld aan een televisie. In een televisie zit enorm veel koper verwerkt en andere grondstoffen die goed recyclebaar zijn. Als je bijvoorbeeld de televisie is hebt opgetild dan weet je ook wel dat er erg vel koper in is verwerkt want zo’n oude beeldbuis is echt lood zwaar! In de hedendaagse producten zul je wel minder koper in producten zien verwerkt worden, daar zie je eerder kunststof worden gebruikt. Als je twijfelt of in een product koper zit of andere grondstoffen die ook gerecycled kunt worden. Bekijk website KH-metals dan maar even, misschien kunnen hun jou vertellen of in jouw product ook koper is verwerkt.

Ander grondstoffen die ingeleverd kunnen worden

Naast koper hebben ze ook nog andere grondstoffen die je kunt inleveren, namelijk lood, aluminium, zink en natuurlijk oud ijzer. Het zijn allemaal soorten metalen, maar toch werken ze allemaal anders. Al deze 5 soorten grondstoffen kun je inleveren of eventueel op opgehaald worden. Bij het inleveren van oud ijzer of metalen krijg je er ook nog eens geld voor en je hebt voortaan geen last meer van rommel dan in/ rondom je huis staat. Het laten ophalen je spullen is nauwelijks gratis en voor verdere informatie bekijk website KH-metals.