Let goed op hoe Telfort webmail in elkaar zit!

Telfort webmail

De kans is groot dat je al een keer gebruik hebt gemaakt van een andere mail provider. Maar je wilt bijvoorbeeld overschakelen naar een andere omdat je de oude niet meer fijn vindt of omdat je die mail al langere tijd niet meer gebruikt en toe bent aan een andere. Wanneer je van plan bent om een andere mail te gaan gebruiken dan is het zeker een goede gedachten om te gaan kijken naar Telfort webmail. Dit is een dochterbedrijf van KPN en werkt dan ook iets anders dan KPN. Je moet goed opletten hoe je inlogt op deze mail met alle instellen. Wanneer je iets terug wilt zien dan kan je dit wel gewoon gemakkelijk doen via het zogeheten mijn Telfort.

webmail

Welke server heb je nodig?

Wanneer je graag gebruik wilt gaan maken van Telfort webmail dan is het goed om te kijken welke instellingen je nodig hebt om überhaupt e-mails te versturen en te ontvangen. Deze instellingen worden genoemd onder pop3, imap en smtp. Ze hebben allemaal een andere naam en andere functie. Zo wordt een pop3 mail gebruikt voor inkomende mails en een smtp gebruikt voor uitgaande mails. Als je niet meer weet wat je hebt ingevuld dan kan je op mijn Telfort dit gemakkelijk bekijken.

Verschil in apparaten

Als je van plan bent om gebruik te maken van een Telfort webmail en wanneer je wilt inloggen op mijn Telfort dan kan dit verschillen per apparaat dat je gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een Android telefoon? Dan kan dit heel anders werken dan bij een telefoon met IOS als software. Het is dus belangrijk wanneer je deze webmail wilt gebruiken dat je op zoekt wat voor een instellingen je precies moet gebruiken per apparaat om het gemakkelijk te gebruiken. Het kan ook zijn als je verkeerde instellingen gebruikt dat heel je mail niet werkt!